Malzemeler:
160 gr Akdeniz Usulü Ton
300 Ml / 2 Su Bardağı Pirinç
600 Ml / 3 Su Bardağı Su
20 Gr / 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
3 Adet Havuç
3 Adet Biber
1 Adet Küçük Boy Brokoli
Hazırlanışı:
Pirinçleri 20 dakika ılık – sıcak suda bekletiniz. Pilav tenceresine zeytinyağını ilave edip zeytinyağı eriyince julyen doğradığımız havuçları, biberleri ve pirinçleri ekleyin ve hafif kavurunuz. Tuzunu ekleyip kavurmaya devam ediniz. Suyunu ilave edip kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriniz. Pişen pilavı demlenmeye bırakırken bir tencerenin içine haşanmış tuzlu su hazırlayıp brokolileri 2 dakika haşlayınız. Demlenen pilavımızı sunum tabağımıza alıp üzerine brokolileri ve Akdeniz Usulü Ton ekleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.