Malzemeler:
- 1 kutu Sasu ton balık konservesi
- 4 dilim tam buğday tost ekmeği
- 2 orta boy domates soyulmuş ve dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
- 1 orta boy arpacık soğan(kıyılmış;2 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı light mayonez.
- 4 çorba kaşığı domatres sosu
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı kaşarpeyniri veya cheddar peyniri
Hazırlanışı:
- Öncelikle fırının ön ısıtmasını sağlayalım. Orta boy bir kase içine suyunu süzdüğümüz ton balığını boşaltalım.
- Ardından sırasıyla arpacık soğanı, mayonez,limon suyu, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyelim ve bir çatal yardımıyla karşılaştıralım.
- Önceden hafif kızartılmış tost ekmeklerimizin üstüne domates sosunu ince bir tabaka halinde yayalım. Bu sosun üzerine hazırladığımız ton balığı karşımının ¼ miktarını 4 dilim tost ekmeğine eşit dağıtalım.
- Bu karışımların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayalım. Bu şekilde ekmeklerimizi peynirlerimizi kızarmış, altın rengi alana kadar, 4-5 dakika süresince fırınta pişirelim
- Afiyet olsun.